Villkor

Kategori → Okategoriserade

Villkor för digitala versioner av föreningens rapporter

Många av föreningens rapporter kan tillhandahållas som pdf-dokument. I dator läses dessa med hjälp av Acrobat Reader som hämtas gratis bl a här.
I smartphone och tablets kan pdf-filerna med fördel läsas med hjälp av en app för hantering av e-books, exempelvis Calibre som du hämtar här. Den är också gratis.

Dokumenten är märkta med beställarens namn och restriktioner för användning och är avsedda endast för denne. Det är inte tillåtet att i någon form kopiera och/eller sprida dokumenten till flera.

Dokumenten har inte några tekniska DRM-begränsningar och kan och får läsas på obegränsat antal datorer, e-läsare, surfplattor och smarta mobiltelefoner av licensinnehavaren personligen.

Kopiering för vidare distribution till andra användare, återförsäljning, uppladdning till Internet, intranät eller andra former av vidare distribution är förbjudet.

Dokumenten innehåller flera synliga och osynliga märkningar, ex licensinnehavarens namn, inköpsdatum, epostadress och transaktionskod. Dessa uppgifter kan användas för att spåra olaglig kopiering.

Digitala rapporter som köps med företagslicens (fleranvändarlicens) får kopieras enligt det avtal som specifikt träffats med respektive beställare. De digitala dokumenten märks med företagsnamn, avtalsdatum och restriktioner. Spridning utöver detta är olaglig.

Stora filer levereras komprimerade till en mapp med ändelsen .zip. Spara ner mappen på din hårddisk, högerklicka därefter på den och välj ”packa upp här”.

De digitala dokumenten laddas ner direkt från webben och är avsedda att läsas på skärm. Utskrift från dokumentet kan endast göras lågupplöst.

Du måste godkänna dessa villkor före nedladdning.

Terms and Conditions of electronic documents

Electronic documents will be licensed to one singel person.

Electronic documents does not have any technical DRM restrictions and can and may be read on any number of computers, e-readers, tablets and smartphones by the licensee personally.

Copying for distribution to other users, resale, uploading to the Internet, intranet or other forms of digital distribution is prohibited.

The documents contains several visible and invisible markings, ex license holder’s name, date of purchase, email address and transaction code. These data can be used to trace illegal copying.