För första gången – Betongföreningen deltar i Open House Stockholm

Kategori → Estetik, Nyheter

– festivalen som öppnar staden!

Planera för att helgen den 6–8 oktober besöka spännande byggnader runt om i Stockholm. Du får möjlighet att utan kostnad komma in i hus som vanligen inte är öppna för allmänheten, och kunniga guider visar och förklarar.

Open House har sedan 1992 ordnats i många städer i olika länder, och för andra gången äger den rum i Stockholm. Det är en festival som vill väcka intresse för arkitektur och ge kunskaper om stadens historia och design. Det omväxlande programmet ses på www.openhousestockholm.se

Under helgen kommer Betongföreningen genom Rådet för estetik att stå för två arrangemang.

Prova på att gjuta betong

Lördag 7/10 och söndag 8/10 kl. 10–15 ordnar vi betonggjutning i ett tält vid KTH:s entré, Osquars backe 2. Besökare kommer att med sakkunnig hjälp kunna gjuta mindre föremål av betong. Ett trevligt sätt att bekanta sig med betongmaterialet och dess möjligheter!

Inspirationsföredrag: Betongens avtryck

Lördag 7/10 kl. 14 i Arkitekturskolan KTH, Osquars backe 5.

Arkitekt SAR/MSA Emil Bäckström vid petra gipp arkitektur beskriver intressanta exempel på hur betong används i byggnadsverk och hur materialet samspelar med andra material.

Vi ser fram emot några spännande dagar, passa på att delta i denna festival!

Betongföreningens Råd för estetik

Besök Open House Stockholm på Facebook »

Inga kommentarer ännu.

Obs: Din E-postaddress publiceras inte.