Studiebesök i Köpenhamn

Datum: fredagen den 27 maj 2011
Klockan: 15.00 – 16.30, vinprovning kl 17.00 – 20.00
Plats: Vi samlas utanför Ørestads station, Köpenhamn, vägbeskrivning: www.krak.dk
Studiebesöket är inställt pga för få anmälningar.

 

Få minuter från bron och flygplatsen – och bara 10 minuter från Köpenhamns City – skjuter Örestad just nu i vädret.

Danska och internationella stjärna arkitekter som BIG, Forster + Partners (UK), Daniel Libeskind (USA), Jean Nouvel (FR), Henning Larsen Architects och Lundgaard & Tranberg har valt att skapa bostäder och kontor för framtiden i Ørestad.

Preliminärt program

Vi samlas utanför Ørestads station kl 15.00. Där blir vi omhändertagna av en kunnig guide från By og Havn som med Metro tar oss med på en tur i Ørestad. Vi besöker bl.a. det spektakulära bostadskomplexet 8-talet ritat av arkitektgruppen BIG. Det nya hotellet Bella Sky står också på listan att besöka. Vi avrundar med VM-bjerget – ett okonventionellt villakvarter.

Vi avslutar turen kl. 16.30. Därefter tar vi oss hemåt via Ørestads station och tåg till Sverige, eller vidare in till Rådhusplatsen med Øresundståg till Politikens hus där det vankas vinprovning kl 17-20.

Vinprovningen bokas och betalas privat politikenbillet.dk

Varmt välkommen!
Programråd Syd