Fråga Experten: Fixera golvbjälklag?

Jag har ett hus med krypgrund och golvbjälklag i lättbetong. Några segment verkar inte sammanfogade så det låter när man går över dom. Min fråga är om det går att fixera med lågviskos epoxy på samma sätt som man kan göra med sprickor i vanlig betong?
/Lars

Jag skulle föreslå att du använder en cementbaserad produkt (typ injekteringsbruk) istället för epoxy, tänker att det funkar bättre för din konstruktion och är ”snällt” att jobba med. Vet inte hur ditt golvbjälklag är uppbyggt, men ibland med prefabriserade lättbetongelement vill man sammanfoga/mura med något som har lägre hållfasthet för att eventuell sprickbildning skall bli mer kontrollerad. Kolla gärna med företaget som tillverkat elementen hur de lämpligen sammanfogas.

Oskar Esping, tekn. dr. Thomas Betong och Thomas Concrete Group

Varukorg
Translate
Rulla till toppen