Fråga Experten: Få färgen att fästa?

Jag skulle vilja måla golvet i garaget för att lättare kunna hålla det rent. Men golvet har legat i cirka 30 år med mycket oljefläckar. Finns det något sätt som jag kan göra för att få färgen att fästa? Alternativ till att måla är att lägga garageklinkers. Garaget används till att meka med bilar m.m.
/Kenny

För att få färg att fästa behöver betongen vara någorlunda ren och torr, samt gärna ha lite ytstruktur. Det är svårt att helt få bort olja som trängt in i betongen, men det brukar räcka om ytan är någorlunda ren.

Det kan fungera att skrubba med grov borste med vatten samt rengöringsmedel, och har du möjlighet att spola av med högtryckstvätt brukar det fungera bra. Det bästa är om du kan köra högtryckstvätt med varmvatten, bra sådana finns att hyra.

Efter att betongen torkat några dagar kan du måla med 2-komponets epoxi-färg, finns för betonggolv i garage. Alternativt kan du prima och lägga garageklinkers.

Oskar Esping, tekn. dr. Thomas Betong och Thomas Concrete Group

Varukorg
Translate
Rulla till toppen