Fråga Experten: Behandling av betonggolv?

Jag har en fråga om behandling av ett befintligt betonggolv. Golvet är belagt med ett ”kex-liknande” grynigt massa-golv som börjat falla sönder. Det är även mycket sprickor i beläggningen. På sina ställen har golvet även blivit lite bubbligt.

Jag skulle vilja ta bort den här beläggningen på lämpligt sätt, och lägga på ett nytt betongsskikt som ska vara halksäkert och klara av att det spills vatten på det. Jättetacksam för tips och råd på underbehandling och färdigbehandling!
/Amanda

Ta bort den gamla beläggningen, bra maskiner finns att hyra för detta. Prima och lägg på cementbaserad avjämning/spackel, välj produkt som är anpassad för att vara exponerad (dvs ha som färdig yta). Avjämning finns för olika tjocklek, men även fiberförstärkt, för golvvärme, pigmenterad osv.

De som säljer dessa produkter brukar även ha lämplig ytbehandling, annars har säkert tillverkaren system med primer, spackel och ytbehandling. Det kan det vara idé att anlita ett företag för jobbet, det blir som regel mycket bättre resultat. Går givetvis att göra själv, men kan kräva lite övning först.

Oskar Esping, tekn. dr. Thomas Betong och Thomas Concrete Group

Varukorg
Translate
Rulla till toppen