Brosamverkan välkomnar Betongföreningens medlemmar till Brobyggardagen 2023

Efter två år av både digitala och inställda konferenser ser vi nu fram emot att äntligen få träffas på plats igen och ta del av föredrag om svenska och internationella projekt samt aktuella ämnen.

I österrikiska Linz byggs en centralt belägen hängbro över Donau med kabelfästena rakt in i bergssidorna och med anslutande vägar direkt från bergtunnlar. Från Österrike presenteras även en speciell broteknik tillämpbar där krav finns på omgivningspåverkan eller där byggnation sker över svårtillgänglig mark. Nära Köln pågår två broprojekt över Rhen där de befintliga broarna ersätts med nya broar som byggs alldeles intill under pågående trafik.

De svenska projekten är t.ex. Varvsbron i Helsingborg, bro över Skurusundet ut till Värmdö och kabelbyte på Strömsundsbron i Jämtland. Vi får också höra hur långt vi kommit på resan mot en klimatvänlig anläggningsbetong.

I foajén hittar ni som vanligt många utställare, de finns på plats hela dagen.

Arrangör för dagen är nationella branschföreningen Brosamverkan som verkar för utveckling och samarbete inom infrastrukturområdet.

Läs mer och anmäl dig på Brosamverkans hemsida »