Det är nu tillräckligt många anmälda för att resan ska kunna genomföras!

Vi tittar närmare på stadsflytten och nya stadshuset samt åker djupt ned i gruvan för att titta på LKAB:s gruvdrift och sprutbetongarbeten. Passa även på att uppleva riktig vinter, Ishotellet och en skotertur i norrskenet!

Program

Söndag 12 februari

  • Besök på Ishotellet, rundvandring samt skotertur (valfritt).

Måndag 13 februari

  • Besök vid sprutbetongarbeten i gruvan hos LKAB Berg & Betong – Benjamin Krutrök, produktionschef betongtillverkning.
  • Infomine – LKAB visar film om gruvbrytningen.
  • Gruvdrift och moderna brytningsmetoder – Lars Malmgren, LKAB R&D.
  • Besök i Kirunas nuvarande stadshus: Det nya Kiruna – föredrag av Göran Cars, professor i samhällsplanering på KTH.
  • Studiebesök vid bygget av stadshuset i nya Kiruna.
  • Gemensam middag.

Tider, pris och betalning för resa

Flyg till och från Kiruna bokas och bekostas av deltagarna – boka snarast för att vara säker på att få plats! Vi rekommenderar ombokningsbara biljetter, ifall resan inte kan genomföras p.g.a. lågt deltagarantal.

Söndag 12 februari kl. 12.40: Stockholm Arlanda – Kiruna (Norwegian).

Tisdag 14 februari kl. 06.05: Kiruna – Stockholm Arlanda (SAS). Vill man sova lite längre går det också ett flyg kl. 12.45 (SAS).

Ett antal hotellrum finns förbokade, betalas av deltagarna på plats. Pris för enkelrum är 1030-1290 kr inklusive moms.

Som medlem betalar du 2 900 kr. I priset ingår transporter på plats, besök på Ishotellet, luncher och en middag. I priset ingår ej flygbiljetter och hotellrum. Vi bor på Hotell Kebne centralt i Kiruna. Vi behöver vara minst 10 personer, först till kvarn gäller. Tilläggspris för skotertur på söndagen: 2300 kr. Väljer man att dela skoter med någon annan blir priset 1600 kr per person. Samtliga priser exklusive moms. Sista anmälningsdag är 19 december.

Skotertur i norrsken med middag (kl. 19-23)

Norrsken ser man kvällstid i Kiruna mellan september och mars, allra bäst ute i skogen eller på myren där inga elektriska ljus stör. Guiden berättar vad norrsken är och hur det uppstår, och vi stannar till ofta så att vi hinner fota egna bilder. Vi äter en rustik middag runt elden i vildmarksstugan innan vi åker tillbaka till Ishotellet.
 

OBS! P g a ändrade produktionsförhållanden hos LKAB har resan måst skjutas upp en vecka. Rätt datum är 12-14 februari. De datum som står i Tidskriften Betong gäller alltså inte längre.