Resan är tyvärr inställd p g a för få anmälningar.

Nu är det dags igen! Betongföreningens Programråd norra Norrland arrangerar en studieresa till dynamiska Kiruna.

Med hjälp av våra vänner i Kiruna åker vi djupt ned i gruvan för att titta på LKAB:s gruvdrift och sprutbetongarbeten. Vi passar även på att uppleva riktig vinter, Ishotellet och en skotertur i norrskenet!

Söndag 16 februari

  • Besök på Ishotellet, rundvandring samt skotertur (valfritt).

Måndag 17 februari

  • Besök under jord hos LKAB Berg & Betong – Benjamin Krutrök, produktionschef betongtillverkning är vår ciceron. Att i den tidiga morgontimmen åka ner från ett vintrigt Kiruna till ett helt samhälle nästan 1,5 kilometer under jord är ett minne för livet.
  • Infomine – LKAB:s fantastiskt fina informationslokal/museum under jord.
  • Gruvdrift och moderna brytningsmetoder. Lars Malmgren, LKAB R&D, berättar om vad som är på gång inom modern gruvbrytning.
  • Besök i Kirunas nya fantastiska stadshus Kristallen: Det nya Kiruna – Nina Eliasson, Plan- och exploateringschef i Kiruna berättar om det nya Kiruna som just nu växer fram.
  • Gemensam middag.

Tider, pris och betalning för resa

Flyg till och från Kiruna bokas och bekostas av deltagarna – boka snarast för att vara säker på att få plats! Vi rekommenderar nedanstående flygtider och ombokningsbara biljetter, ifall resan inte kan genomföras p g a lågt deltagarantal. Vi behöver vara minst 10 personer och max 15 personer, först till kvarn gäller.

Söndag 16 februari kl. 12.40-14.15: Stockholm Arlanda – Kiruna (Norwegian).
Tisdag 18 februari kl. 12.15-13.55: Kiruna – Stockholm Arlanda (SAS).

Ett antal hotellrum finns förbokade, betalas av deltagarna på plats. Pris för enkelrum är 2780 kr inkl moms för 2 nätter.

Som medlem betalar du 2900 kr exkl moms. I priset ingår transporter på plats, besök på Ishotellet, luncher och en middag. I priset ingår ej flygbiljetter och hotellrum. Vi bor på Hotell Kebne centralt i Kiruna.

Tilläggspris för skotertur på söndagen: 2890 kr exkl moms. Väljer man att dela skoter med någon annan blir priset 2095 kr exkl moms per person.

Eventuella frågor besvaras av Mats Hellström, epost mats.hellstrom@cementa.se

SWEDEN, KIRUNA IRON ORE MINE - FEBRUARY 26, 2012: A land surveyor during his work with surveying and scanning using theodolite or total station and scanner. Inside largest iron ore mine. Foto: Zdenek Adamec / Shutterstock

Foto: Zdenek Adamec/Shutterstock

Norrsken i Kiruna

Norrsken i Kiruna. Foto: shutterstock.com