SjöjungfrunProgramråd Syd är stolta att som en upptakt till kvällens Betonggala kunna erbjuda ett studiebesök på ett av Malmös just mest spännande bostadsprojekt Sjöjungfrun – Malmös största pågående bostadsbygge den 20 maj

Bostäderna kommer att blir hyresrätter och överlåtas till Malmö kommunala bostadsbolag (MKB) efter färdigställandet. Tomten som kommer att bebyggas är på ca 18.500 kvm och ligger i stadsdelen Västra hamnen i Malmö. 

Sedumtak som femte fasad till 187 lägenheter

Förutom de 187 lägenheterna kommer husen innehålla ca 800 kvm lokaler i markplan, väl synligt från omkringliggande gator och gångstråk. I sin högsta punkt blir huset 11 våningar, och i denna del är lägenheterna byggda i etager. Fasaden består av vitpigmenterad puts, och alla tak är ”gröna”, dvs sedumtak för att möta kraven på den s.k. grönytefaktorn. Den sluttande taket mot sydost ger huset en femte fasad.

Stommen är i prefabricerad betong (HD/F-bjälklag, inner- och ytterväggar). Stabilisering görs med skivverkan i väggar och med prefabricerade ramar av betong, vilka är ihopspända med stag och förankrade i kalkberget.

Antalet deltagare är begränsat till 20 personer (först till kvarn gäller). Det finns en del skyddsutrustning att låna på plats, men de som har egen skyddsutrustning får gärna ta med detta. Uppge gärna i anmälan om du behöver låna skyddsutrustning.

Tid och plats

Datum: Onsdagen den 20/5 Kl. 15.30
Plats: Samling vid korsningen Jungmansgatan–Skeppsgatan i Malmö
Anmälan: Senast den 15 maj via knappen nedan
Avgift: Kostnadsfritt för medlemmar (enskilda och korporativa), 400 kr icke medlemmar (medlemskap kostar 280 kr, studerande 50 kr, om du är under 30 år är det gratis).

 

Varmt välkommen!

Programråd Syd