Hållbarhetsrådet tipsar om frukostseminarium den 10 december i Göteborg

Riksbyggen går nu i täten för användningen av betongstommar med betydligt lägre klimatpåverkan än tidigare. Betong är ett robust och väl beprövat byggmaterial med flera viktiga och goda egenskaper enligt Riksbyggen. Trots detta väljer många att minska användningen av betong till fördel för andra byggmaterial. Ett vanligt argument är att man hänvisar till stora mängder klimatpåverkande utsläpp i samband med produktionen av betong. Riksbyggen genomförde livscykelanalyser som visade att mängden klimatpåverkande utsläpp kan minskas drastiskt genom att utveckla hur man producerar och bygger i betong. Vid byggandet av Brf Viva i Göteborg tänker Riksbyggen för första gången använda kunskapen från livscykelanalyserna och bygga en stomme med lägre klimatbelastning. Livscykelanalyserna har utförts inom forskningsprojektet Positive Footprint Housing® där även representanter från Betongföreningens Hållbarhetsråd har arbetat aktivt. 

Riksbyggen bjuder nu in till frukostseminarium för att berätta mer om hur kunskapen från livscykelanalyserna har använts med utgången att klimatsmart betong valdes som stommaterial i Brf Viva. På frukostseminariet kommer även Cementa att presentera utfallet ur ett strategiskt och betongtekniskt perspektiv.

Sista anmälningsdag är 7 december

För mera information och anmälan
http://johannebergsciencepark.com/sv/node/16579