Detalj ut youtubeklippet Marieholmstunneln – En sänktunnel under Göta älv | TrafikverketMarieholmsförbindelsen är ett infrastrukturprojekt som består av både ny väg och järnväg. Vägdelen som ingår i projektet sträcker sig från E6 Tingstadsmotet/ Ringömotet i väst till E20, Ånäsmotet, i öst via en ny trafikplats på E45 Marieholm. Järnvägsdelen, som sträcker sig från Kvillebangården till Olskroken, innebär en ny järnvägsbro över Göta älv. De viktigaste delarna av projektet är Södra Marieholmsbron, den nya järnvägsbron över Göta Älv, och Marieholmstunneln, som är ny tunnel under Göta Älv. Mer information finns på: http://www.trafikverket.se/marieholmsforbindelsen.

Marieholmstunneln, under Göta älv, kommer att minska sårbarheten i nuvarande vägsystem samtidigt som trafiksäkerheten, miljön och regional utveckling främjas. Tillgängligheten kommer också att förbättras till Norra Älvstranden, Göteborgs hamn och industrierna på västra Hisingen.

Södra Marieholmsbron över Göta älv och Säveån öppnades för trafik 2016 har möjliggjort med godstrafik på järnväg till och från Göteborgs hamn och minskat risken för i järnvägssystemet. Den nya bron är placerade precis söder om den gamla Norra Marieholmsbron.

Vid detta studiebesök kommer fokus att vara på Marieholmstunneln.

Program:

14.00–16.00 Information från Betongföreningen.

Information om Marieholmsförbindelsen från Trafikverket.

Rundvandring på arbetsplatsen för byggandet av Marieholmstunneln.
Trafikverket

Tid och plats

Datum: Torsdagen den 14 sept kl 14-16

Plats: Trafikverkets lokal, Lilla Marieholmsgatan 7, Göteborg (ingång mot E45) se karta
Anmälan: Anmälningstiden har gått ut.
Avgift: Kostnadsfritt för medlemmar (enskilda och korporativa), 400 kr icke medlemmar (medlemskap kostar 280 kr, studerande 50 kr, om du är under 30 år är det gratis).

 

 
Varmt välkommen!
Programråd Väst