Den 7-8 oktober deltog Betongföreningen på Open House Stockholm.

Under några dagar öppnade Stockholm upp ett 50-tal av stadens mest unika och spännande byggnader och platser för allmänheten. Syftet var att öka intresset för arkitektur, design och samhällsbyggande.

Det var andra gången som Open House anordnades i Stockholm. Festivalen grundades i London 1992 och har sedan dess etablerats i 35 storstäder över hela världen. Den ideella föreningen Open House Stockholm står som arrangör, d v s föreningarna Samhällsbyggarna, Samhällsbyggnadslänken, Stockholms Arkitektförening och Stockholms Byggnadsförening. De delar alla ett stort engagemang för stadens utveckling.

– Vi ville stödja detta arrangemang samtidigt som vi såg det som ett bra tillfälle att nå ut med information om vår verksamhet och att visa på betongens möjligheter, säger Betongföreningens VD Richard McCarthy. Genom Rådet för estetik ordnade vi ett praktiskt inslag, ”Prova på gjutning av betong”. Vi var de enda som representerade ett visst material och som ordnade med ett praktiskt moment, vilket gav oss lite extra uppmärksamhet.

– Trots regn och rusk var det många som kom till vårt tält utanför entrén till KTH, säger Richard McCarthy. Richard riktar ett mycket stort tack till Sto Scandinavia som hjälpte till med praktiska, både i förväg och på plats. Cementa bidrog också med gjutformar. Under de två dagar som vi var där var det ca 130 personer som göt pusselbitar, skålar m m. Vi fick en pratstund om betong och lämnade ut informationsmaterial. Bland besökarna fanns bland annat studenter och intresserad allmänhet.

Samtliga foton är tagna av Sto Scandinavia.