Täby Centrums rondeller i två plan har röstats fram som vinnare i ECSN Award 2016, inom kategorin Anläggning. Arkitekt var &Rundquist. Spektakulär arkitektonisk utformning och ont om plats för byggnadsställningar ställde höga krav för NCC vid byggandet. Stort grattis önskar vi på Betongföreningen! Prisutdelning kommer att ske den 28 oktober i Rom.

Taby_Centrum_Rundquistarkitekter1

ECSN (European Concrete Societies Network) är ett nätverk med syfte att uppmuntra samarbete mellan europeiska betongföreningar och främja utvecklingen av betongteknik i Europa. Priset ECSN Award delas ut vartannat år, i syfte att lyfta fram de bästa betongprojekten. I konkurrens från åtta nominerade projekt från sju olika länder blev det blågult i topp 2016 i och med att ”Täby C Roundabouts” vann före Labe River-bron i Tjeckien och Avalanche-galleriet i Norge. Projekten utvärderas mot en uppsättning kriterier av en internationell jury och i kategorin Husbyggnad vann projektet ” OV Terminal Arnheim” från Holland.

Rondellerna färdigställdes 2013 i två nivåer från Stora Marknadsvägen ner till Attundavägen och Gustaf Bergs väg. Projektet, som redan har fått Svensk Betongs pris ”Helgjutet” och Trafikverkets arkitekturpris, har hyllats för sin samverkan mellan arkitektur, vägutformning, konstruktion och belysning.

Stort tack till Rådet för estetik som skött nomineringarna från Sveriges sida.