Betongelementens möjligheter som estetiska verktyg i den finska arkitekturen, 18-19 oktober.


Med grafiska mönster kan betongytor ges spännande och varierande uttryck och karaktär. Vår resa fokuserar på dessa möjligheter, med studiebesök till flera olika byggnader. Vi träffar också arkitekter som delger oss sina erfarenheter från projekten. Vi ser som vanligt fram emot trevligt umgänge med reskamrater som delar intresset för betongens estetiska uttryck. Notera att du endast använder en arbetsdag för denna resa!

Program

Tisdag den 18:e oktober 2016
09:00 (cirka) Flyg från Stockholm.
Ex. vis Finnair kl 08:40 eller SAS kl 08:50.
11:00 (lokal tid) Buss från Helsingfors flygplats.
11:00-15:15 Busstur i Helsingfors med studiebesök vid ett flertal byggnader där grafisk betong använts. Arkitekt Lena Weckström guidar bland byggprojekten. Under rundturen stannar vi till på restaurang för lunch.
15:15-16:15 Besök på Graphic Concrete:s kontor och showroom samt eftermiddagskaffe. Arkitekt Mikko Jakonen presenterar några olika projekt där han har använt grafisk betong. Projekten genomfördes när han var verksam på den kända finska arkitektbyrån Lahdelma&Mahlamäki (http://www.ark-l-m.fi), nu arbetar han på egen byrå.
16:30-18:00 Incheckning på hotell, se nedan.
18:00 Föreläsning av Maritta Koivisto, Finska betongindustriföreningen, om globala trender för betong.
Gemensam middag.
Onsdag den 19:e oktober 2016

Hemresa från Helsingfors. Flyger man kl 08:00 (lokal tid) är man framme i Stockholm kl 08:00 (lokal tid). Detta innebär att endast en arbetsdag används för denna resa.

Kostnad

För arrangemang, busstransport, lunch och middag utgår en kostnad av 1300 kr + moms per person. Faktureras i förskott.

Varje deltagare står själv för (och bokar) flygbiljett och hotell. Boka ombokningsbar flygbiljett för säkerhets skull (så snart som möjligt!), ifall vi mot förmodan blir för få deltagare.

Ett antal hotellrum har reserverats på Scandic Marski, Mannerheimvägen 10 i Helsingfors. Boka ditt rum på tel +358 9 68061 eller epost marski@scandichotels.com, uppge kod ”SWE181016” vid bokning. Rummet måste bokas före den 4 oktober.

Anmälan

Anmälan via knappen nedan senast den 3 oktober.
Resan anordnas av Betongföreningens råd för estetik, i samarbete med Graphic Concrete.

Välkommen!