Cementbrist kan försena Slussen

”Slussenbygget försenas med ett år”

”Samtidigt hotas omställningen mot fossilfritt byggande. Det kan enligt kritikerna bli konsekvensen av att en domstol stoppat fortsatt cementproduktion på Gotland. Majoriteten av all cement som används för att bygga nya hus och broar i Sverige kommer från en plats: Cementas fabrik i Slite på Gotland. Redan i slutet av oktober kan produktionen stanna av eftersom Mark- och miljööverdomstolen i tisdags sade nej till fortsatt kalkbrytning på Gotland. Och utan kalk kan företaget inte tillverka cement. En lägre domstol hade beviljat Cementa tillstånd att fortsätta kalkbrytningen, men domen överklagades.”

Det skriver SvD Näringsliv 8 juli 2021. Läs hela artikeln »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Translate
Rulla till toppen